Operan valikot

Tiedostovalikko

Muokkaa-valikko

Näytä-valikko

* Ikkunapalkin sijasta tässä voi myös lukea Sivupalkki riippuen siitä, missä muodossa käytät Operaa.

Kirjanmerkit-valikko

Jos valitset "Näytä komennot" ikkuna-asetuksista, kolme komentoa näkyy jokaisen kansion ja alakansion yläreunassa. Komennot vaikuttavat siihen kansioon, jossa valitset komennon.

Lisäksi juurikansiossa on oikopolku, jolla voit avata Pikalistan kirjanmerkkien kohdalta (ensimmäinen vaihtoehto Kirjanmerkit-valikossa).

Sähköpostivalikko

Pikaviestit-valikko

Uutisryhmävalikko

Ikkunavalikko

Näet tämän valikon myös, kun klikkaat hiiren kakkospainikkeella Operan työtilaa. Työtila on kaikkien Opera ikkunoiden takana. Nähdäksesi työtilan valitse Pienennä kaikki Ikkunavalikosta.

Ohjevalikko

Selausvalikot

Selausvalikot tulevat näkyviin, kun klikkaat eri kohtia WWW-sivuilla hiiren kakkospainikkeella.

Sivuvalikko

Sivuvalikko tulee näkyviin, kun klikkaat kakkospainikkeella sivua sellaisesta kohtaa, jossa ei ole tekstiä tai kuvia. Se ilmestyy myös alavalikkona muissa tällä sivulla esitellyissä valikoissa.

Kuvavalikko

Linkkivalikko

Linkkivalikko tulee näkyviin, kun klikkaat linkkiä hiiren kakkospainikkeella. Kokeile tässä

Sähköpostivalikko

Sähköpostivalikko tulee näkyviin, kun klikkaat sähköpostilinkkiä hiiren kakkospainikkeella. Kokeile tässä

Kuva/linkkivalikko

Kuva/linkkivalikko tulee näkyviin, kun klikkaat hiiren kakkospainikkeella kuvaa, joka on myös linkki. Valikossa on sekä Kuvavalikon että Linkkivalikon vaihtoehdot.

Kuva/sähköpostivalikko

Kuva/sähköpostivalikko tulee näkyviin, kun klikkaat hiiren kakkospainikkeella kuvaa, joka on myös linkki. Valikossa on sekä Kuvavalikon että Sähköpostivalikon vaihtoehdot.

Lomakevalikko

Lomakevalikko tulee näkyviin, kun klikkaat hiiren kakkospainikkeella lomakekenttää.